Bramborovo-žampionová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

cca 15 žampionů
6-8 velkých brambor
1 velká mrkev
1/2 většího pórku
máslo
sůl (solčanka)
hraška na případné zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu rozpustíme máslo a orestujeme na něm nadrobno nakrájený pórek. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a chvilku restujeme, aby se to krásně rozvonělo. Přidáme žampiony rozkrojené na půlky a opět necháme chvilku pražit.

  2. Když jsou mrkev a žampiony změklé, přidáme na kostečky nakrájené brambory, 1-2 minut opražíme a zalijeme vodou. Vaříme, než je veškerá zelenina měkká.

  3. Dochutíme solí nebo solčankou, případně můžeme zahustit hraškou - v tom případě ještě povaříme cca 20 minut. Výborná, jednoduchá a sytá polévka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!