Bramborovo-květákové karbanátky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

300 g oloupaných vařených brambor
300 g syrového květáku
1 větší vejce
cca 60 g uzeniny dle chuti: sušená šunka, slanina, chorizo klobása...
cca 2 stroužky česneku
sůl
pepř mletý
cca 1 hrst hrubé mouky
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory rozšťoucháme nebo nastrouháme. Přidáme na větších slzách nastrouhaný syrový květák, jemně nastrouhaný česnek, vejce, drobně pokrájenou uzeninu dle vlastní chuti, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  2. Mouky přisypeme jen trochu, aby karbanátky zůstaly vláčné a nadýchané. Já dal 30 gramů, ale záleží to i na moučnatosti brambor, takže dáme dle potřeby, aby šla vymíchaná hmota tvarovat mokrou nebo mastnou rukou do tvaru karbanátků, zhruba o velikosti dlaně.

  3. Smažíme v pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.

  4. Výborné jsou i zastudena. Uzeninu můžeme nahradit výraznějším sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!