Bramborová tortilla

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 velké brambory
sůl
pepř
2 lžíce oleje
1 velká cibule nakrájená na tenká kolečka
kukuřice
čerstvá paprika
hrášek (Bonduelle)
8 vajec
2 hrsti strouhaného Eidamu

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájejte na zhruba osm dílků. Vsypte je na 10 minut do vroucí osolené vody a uvařte do poloměkka. Sceďte, nechte okapat a důkladně osušte.

  2. Olej rozehřejte v pánvi, přidejte brambory a na mírném plameni opékejte, dokud nebudou zcela měkké a zlatavé. Osolte je a opepřete a poté vyjměte z pánve.

  3. Pak do ní vsypte kolečka cibule a opékejte doměkka. Přidejte zeleninu a opékejte, pak do pánve přidejte brambory.

  4. Vajíčka vyklepněte do větší misky, vidličkou našlehejte, osolte a opepřete. Pak jimi přelijte směs v pánvi, pánví mírně kružte, aby se vejce rozlila rovnoměrně.

  5. Až budou téměř pevná, posypte sýrem a dejte na pár minut pod rozpálený gril v troubě. Nechte sýr zezlátnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!