Bramborová polévka s vločkami

Recepty, Polévky

Suroviny

100 g ovesných vloček
3 brambory
2 lžíce tuku
1 šálek mléka
1-2 vejce
100 g kořenové zeleniny
(mrkev, petržel, celer, pórek)
sůl
1,5 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Tuk rozehřejeme v hrnci a osmahneme na něm vločky.

  2. Zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu.

  3. Zeleninu nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do polévky.

  4. Pak přidáme i brambory a vaříme, dokud nebude zelenina měkká.

  5. Pak vlijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali vejce a necháme projít varem.

  6. Dochutíme podle své chuti.

  7. Zdobíme nasekanými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!