Bramborová polévka s pórkem a la pyré

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kg brambor
1/2 hlízy celeru
1 velký pórek
1,25 l zeleninového bujónu
200 g smetany
3 lžíce oleje
sůl
pepř
strouhaný muškátový oříšek
pažitka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, očištěný pórek podélně rozkrojíme a pokrájíme na céčka, ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou zeleninu a 5-10 minut opékáme.

  2. Přilejem zeleninový vývar, necháme přejít varem a vše zhruba 20 minut povaříme (do změknutí).

  3. Pak polévku přímo v hrnci rozmixujeme mixérem, vmícháme smetanu a ještě krátce povaříme. Nakonec polévku osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Polévku podáváme ozdobenou pažitkou


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!