Bramborová polévka s houbami

Recepty, Polévky

Suroviny

2 malé cibule
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
3 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
hrst sušených hub
1 lžička celého kmínu
3 brambory
3 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu očistíme a také ji nakrájíme na kostičky.

  2. V hrnci zahřejeme olej, vsypeme na něj cibulku a orestujeme ji dozlatova. Pak přidáme zeleninu a restujeme tak dlouho, aby se zelenina opekla a cibulka zhnědla, tedy asi 15 minut. Přidáme houby a lehce je orestujeme.

  3. Osmahnoutou zeleninu s houbami zaprášíme moukou a asi minutu restujeme. Základ zalijeme 1500 ml studené vody. Vsypeme kmín, osolíme a opepříme. Oloupeme brambory, nakrájíme je na malé kostky a přidáme je do hrnce. Vaříme na velmi mírném ohni do změknutí a občas promícháme. Česnek oloupeme a utřeme. Uvařenou polévku dochutíme česnekem a majoránkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!