Bramborová polévka JÁ

Recepty, Polévky

Suroviny

jedna větší cibule
kořenová zelenina (i kousek květáku, brokolice apod.)
3 stroužky česneku
větší hrst hub (sušené nebo mražené)
1 vejce
3 větší brambory
granulovaná jíška (nebo můžete vlastní)
koření - vegeta, pepř, bobkový list, granulovaný česnek, majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si připravím houby a zaliji horkou vodou a nechám minimálně 10 minut odležet.

  2. Nakrájím cibuli na jemno a na oleji nebo sádle dám smažit na mírném ohni, jen aby zesklovatěla. K cibuli přidám nakrájenou kořenovou zeleninu, nakrájený česnek a zbytek zeleniny. Okořením (ne bobkový list ani majoránka) a zprudka osmahnu.

  3. Zaliji houbami se zálivkou, přikryji hrnec a nechám tak 2-3 minuty dusit. Poté zaliji horkou vodou cca 1,5 litru a přidám nakrájené brambory, bobkový list a majoránku.

  4. Nechám vařit, dokud zelenina a brambory nezměknou. Zahustím a přidám vejce, které rozmíchám a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!