Bramboráky ze suchého chleba

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

chleba
vajíčko
vegetu (místo soli)
kmín
majoránku
pepř
tolik česneku, kolik ho běžně dáváte do bramboráku
cibule
trochu hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Namočíme si do vody chleba, který už máte třeba pro slepice, ale bez plísně, samozřejmě.

  2. Když se chleba rozmočí, vymačkáme z něj vodu, dáme do mísy a přidáme vajíčko, vegetu (místo soli), kmín, majoránku, pepř a tolik množství česneku, kolik ho běžně dáváte do bramboráku, přidejte taky cibuli, je v těchto plackách moc dobrá a trochu hladké mouky a směs pořádně promícháme. Měla by mít konzistenci klasického těsta na bramboráky.

  3. Rozpálíme olej, na pánvi tvoříme klasické kulaté placky a smažíme je z obou stran dorůžova


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!