Bramboráky ze suchého chleba
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- chleba
- vajíčko
- vegetu (místo soli)
- kmín
- majoránku
- pepř
- tolik česneku, kolik ho běžně dáváte do bramboráku
- cibule
- trochu hladké mouky
Postup Bramboráky ze suchého chleba
Postup přípravy receptu
-
Namočíme si do vody chleba, který už máte třeba pro slepice, ale bez plísně, samozřejmě.
Když se chleba rozmočí, vymačkáme z něj vodu, dáme do mísy a přidáme vajíčko, vegetu (místo soli), kmín, majoránku, pepř a tolik množství česneku, kolik ho běžně dáváte do bramboráku, přidejte taky cibuli, je v těchto plackách moc dobrá a trochu hladké mouky a směs pořádně promícháme. Měla by mít konzistenci klasického těsta na bramboráky.
Rozpálíme olej, na pánvi tvoříme klasické kulaté placky a smažíme je z obou stran dorůžova