Božské višňové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 vejce
160 g cukru
200 ml vlažné vody
100 ml oleje
300 g hladké mouky
kypřící prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
Náplň:
250 g másla
500 g tvarohu
200 g moučkového cukru
+ višně (nejlépe vypeckované)
Poleva:
500 ml jahodového džusu
1 vanilkový pudinkový prášek
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si vyndáme máslo z lednice, aby nám změklo na náplň. Teď se vrhneme na těsto. Vejce vyšleháme do pěny s cukrem a postupně zašleháváme vlažnou vodu, olej, prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem.

  2. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech necháme péct dokud se těsto nelepí.

  3. Dále si připravíme náplň. V míse si nejprve utřeme měkké máslo s moučkovým cukrem a poté přidáme tvaroh.

  4. Namažeme na upečené a vychladlé těsto. Namazané těsto poklademe višněmi. Připravíme si polevu. Z 500 ml džusu odebereme 3/4 a přivedeme k varu. Ve zbytku džusu rozmícháme pudinkový prášek a cukr. Nalijeme do vroucího džusu a mícháme na mírném ohni 2 minuty. Ještě horkou polevu nalijeme na koláč pokladený ovocem a dáme chladit do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!