Bílkový chlebíček kakaový s tvarohovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Chlebíček:
8 bílků
špetka soli
180 g cukr moučka
40 g máslo
100 g bramborový škrob
amonium - na špičku nože
2 lžíce kakaa
rozinky namočené - nemusí být.
Hera
hrubá mouka na formu
Tvarohový krém:
250 g tvaroh měkký (i vaničkový),
40 g máslo
cukr moučka - dle chuti,
1 vanilkový cukr
1/2 sáčku smetafix
rum - lžička na vůni (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Chlebíčkovou formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 165°C.

  2. Z bílků a špetky soli, ušleháme v míse pevný sníh, do kterého pomalu vmícháme prosátý moučkový cukr. Pak přidáme prosátou bramborovou moučku s kakaem a amoniem a postupně přiléváme rozehřáté vychladlé! máslo. Nakonec jemně vmícháme rozinky.

  3. Těsto vlijeme do chlebíčkové formy a pečeme asi 30 minut dle zkušeností s vlastní troubou. Pečení kontrolujeme špejlí. Po vychladnutí chlebíček vyklopíme z formy a necháme vystydnout.

  4. Mezitím si v míse vyšleháme změklé máslo, přidáme tvaroh a vanilkový cukr a důkladně prošleháme. Přidáme rum. Do prosátého moučkového cukru přidáme půl sáčku Smetafixu a postupně vmícháváme do tvarohové hmoty.

  5. Vychladlý chlebíček si nakrájíme na 1 cm plátky a rozložíme na linku. Všechny plátky si pomažeme krémem a teprve pak lepíme k sobě. Děláme tak, aby nám krém zbytečně nezbyl nebo nescházel.

  6. Samozřejmě si můžeme udělat krému víc, asi o půl dávky a pomazat chlebíček i shora. Nebo můžeme po spojení všech plátků, chlebíček polít čokoládovou polevou. Já jen cukrovala. Hotový chlebíček dáme na pár hodin rozležet do chladu a pak krájíme šikmým řezem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!