Bílé fazole v omáčce s koprem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

200 g suchých bílých fazolí
1 mrkev
kousek celeru
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl
Omáčka:
1 cibule
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
cca 100 ml smetany
2 lžíce zakysané smetany
svazek čerstvého nasekaného kopru
vývar s fazolí
sůl
ocet
cukr
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočené fazole uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Vývar scedíme a uchováme.

  2. Na omáčku zpěníme na másle jemně nakrájenou cibuli. Přidáme mouku, uděláme jíšku a zředíme ji části vývaru z fazolí.

  3. Omáčku povaříme cca 15 minut a vložíme odložené fazole a krátce povaříme. Přidáme obě smetany a kopr.

  4. Nakonec omáčku dochutíme podle svých chutí cukrem a octem, solí nebo pepřem. Podáváme s vařenými bramborami, nebo jen s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!