Bezlepkový nahý ovocný dort

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

korpus srdce průměr 22cm:
7 vajec
210 g PL mouky (užila jsem schar mix)
1 sáček vanilkového pudinku
220 g cukru
7 PL oleje
špetka soli
Na krém:
1 vysokoprocentní smetana
1 kysaná smetana (250g)
1 mascarpone
1 sáček pudinku bez vaření Olé
šťáva z 1/2 sklenice višňového kompotu
1/2 sklenice kompotovaných višní
sáček bílé čokoládové polevy
kousek potahovací hmoty na kytičky, lístečky a popisek
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus vyšleháme bílky se solí do polotuha a došleháme do tuha s cukrem. Zašleháme žloutky a olej a nakonec lehce vmícháme rozmíchanou mouku s pudinkovým práškem. Nalijeme do formy, vystříkané sprejem na pečení a dáme do trouby vyhřáté na cca 160°C asi 40-50 min. Upečenost vyzkoušíme špejlí. Korpus dáme vychladnout.

  2. Na krém vyšleháme všechny ingredience do hladka a pak opatrně vmícháme višně.

  3. Vychladlý korpus 2x prořízneme a opatrně odklopíme. Strany lehce pokropíme šťávou, naneseme krém tak, aby vykukoval. Sestavíme promazaný dort. Do prořezů po bocích zapícháme různě ovoce.

  4. Vršek dortu polijeme rozpuštěnou čokoládu a poskládáme ovoce. Dáme vychladit do druhého dne.

  5. Z potahovky si vykrájíme pár lístků a kvítků, vytvoříme nápis a druhý den dort dozdobíme. Na závěr zlehka poprášíme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!