Bezlepkové vanilkové rohlíčky s ovesnými vločkami
Recepty, CukrovíSuroviny
- 200 g BL mouky (nejraději mám červenou Doves Farm)
- 70 g BL ovesných vloček
- 70 g moučkového cukru
- 130 g másla
- 1 žloutek
- 1PL vanilkového extraktu (mám placatku vodky a v ní pokrájený vanilkový lusk)
- moučkový cukr na obalení (melu si doma a přidávám vanilkový cukr s přírodní vanilkou)
Postup Bezlepkové vanilkové rohlíčky s ovesnými vločkami
Postup přípravy receptu
-
Ovesné vločky na sucho zlehka opražíme na pánvi, až začnou vonět a lehce zlátnout. Necháme vychladnout a pomeleme.
Sypké ingredience smícháme a zpracujeme se změklým máslem, žloutkem a extraktem. Dáme do lednice do druhého dne rozležet.
Formičky na rohlíčky lehce přestříkneme sprejem na pečení a naplníme těstem. Pečeme cca 10 minut na 180°C do lehce růžova.
Necháme vychladnout ve formičkách a pak je po vyklepnutí buď obalíme v moučkovém cukru a nebo jen poprášíme cukrem.