Bezlepkové vanilkové rohlíčky s ovesnými vločkami

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g BL mouky (nejraději mám červenou Doves Farm)
70 g BL ovesných vloček
70 g moučkového cukru
130 g másla
1 žloutek
1PL vanilkového extraktu (mám placatku vodky a v ní pokrájený vanilkový lusk)
moučkový cukr na obalení (melu si doma a přidávám vanilkový cukr s přírodní vanilkou)

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky na sucho zlehka opražíme na pánvi, až začnou vonět a lehce zlátnout. Necháme vychladnout a pomeleme.

  2. Sypké ingredience smícháme a zpracujeme se změklým máslem, žloutkem a extraktem. Dáme do lednice do druhého dne rozležet.

  3. Formičky na rohlíčky lehce přestříkneme sprejem na pečení a naplníme těstem. Pečeme cca 10 minut na 180°C do lehce růžova.

  4. Necháme vychladnout ve formičkách a pak je po vyklepnutí buď obalíme v moučkovém cukru a nebo jen poprášíme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!