BBQ kuřecí křídla Buffalo wings

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Marináda:
250 ml kondenzované neslazené mléko ale klidně normální polotučné
2 lžíce medu
2-3 lžíce třtinového cukru (možno nahradit medem)
3 lžíce kečupu
6-7 lžic sojové omáčky
1 lžíce ústřicové omáčky (nemusí být)
3 stroužky česneku
Maso:
1,5 kg kuřecí křídla (špalíky)
sůl
sladká mletá paprika
Příloha:
rýže (čerstvé pečivo)
nakrájená mrkev
řapíkatý celer (na proužky)
Dresink:
(1) roztopit nivu
v troše mléka a vychladit
(2) zakysaná smetana
bylinky
česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vše na marinádu smícháme, prošleháme vidličkou, ideálně ohřejeme v mikrovlnné troubě či v rendlíku, ať se vše spojí.

  2. Maso osušíme, hodně!!! Osolíme, a hodně okořeníme sladkou paprikou.

  3. Ve velké míse smícháme s marinádou. Stačí marinovat i krátce (30 min), pokud nebudeme marinovat přes noc, nedáváme do ledničky (při pokojové teplotě se maso víc proleží).

  4. Pečeme na 200 stupňů cca 45 min, obracíme a poléváme marinádou.

  5. Hotová křídla můžeme posypat jarní cibulkou nebo sezamovými semínky.

  6. Podáváme s čerstvým pečivem, zeleninou a dresingem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!