Badyánové hromádky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto
25 dkg hladké mouky
12 dkg moučkového cukru
1 Hera
12 dkg mletých lískových ořechů
1 lžíce mletého badyánu
Dále:
marmeláda
alginátové ovoce
čokoládová rýže
oloupaná mandle

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto, které necháme odležet. Tvarujeme kuličky do kterých zabalíme kousek alginátového ovoce a uděláme nahoře menší důlek.

  2. Pečeme ve vyhřáté troubě - kuličky se trochu roztečou a vzniknou hromádky.

  3. Po upečení necháme hromádky vychladnout a zdobíme - do důlku dáme marmeládu, vršek s marmeládou namočíme v čokoládové rýži a ozdobíme oloupanou mandlí - ta zapadne do důlku a bude pěkně držet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!