Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 celý prášek do pečiva
1 hrnek cukru krupice
3 celá vejce
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 zakysaná smetana (může být 200 g 15% tuk)
Rozinky
oříšky -dle libosti a chuti
skořice
1 jablko

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme spolu s cukrem, přidáme olej, zakysanou smetanu a vymícháme. Poté přidáme hrnek mléka.

  2. Až vznikne hladká hmota, postupně začneme přidávat mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto není ani řídké, ani husté...

  3. Pro zpestření přidáme do směsi 1 celé najemno nastrouhané jablko, dochutíme skořicí či rozinkami a oříšky a nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku.

  4. Pečeme na 170 stupňů zhruba hodinku, nebo tak, jak je kdo zvyklý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!