Bábovka s rumem:)

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
250 g cukru
440 g polohrubé mouky
1 hrnek oleje (250ml)
1 hrnek mléka (250ml)
100 ml rumu
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek do pečiva
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme sníh, do kterého zašleháme část cukru.

  2. Žloutky se zbylým cukrem, van. cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou ušleháme do pěny.

  3. Přidáme olej, mléko, rum. Poté přidáme mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme bílky.

  4. Část těsta oddělíme a vmícháme kakao (přidávám někdy i trochu mleté skořice).

  5. Těsto vlijeme do vymazané a kokosem vysypané formy.

  6. Péct při cca 170°C asi hodinu (podle zkušeností s vlastní troubou)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!