Bábovka s mandlemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

kostka droždí
200 ml vlažného mléka
1 kostička cukru
80 g medu
2 vejce
sůl
500 g polohrubé mouky
125 g másla
50 g rozinek
2 lžíce rumu
150 g loupaných mandlí
moučkový cukr na pocukrování

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, vlažného mléka, kostky cukru, medu a trošky soli necháme vzejít kvásek.

  2. Na směs prosejeme mouku a promícháme.

  3. Přidáme vločky másla a hněteme, až budeme mít vláčné těsto (bude dělat bubliny, nelepí se na stěny ani na vařečku). Těsto poprášíme moukou a necháme v teple, přikryté, kynout půl hodiny.

  4. Rozinky pokapeme rumem, nebo je do něj přes noc namočíme.

  5. Vymažeme formu na bábovku a na dno poklademe mandličky do každé prohlubně jednu.

  6. Do vykynutého těsta vmícháme rozinky a dáme do formy, kde ještě necháme půl hodiny kynout.

  7. Troubu necháme předehřát na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Bábovku pečeme pomalu cca 50-60 minut.

  8. Po dopečení necháme ještě 5 minut dojít v troubě, následně vyklopíme a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!