Bábovka s mandlemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- kostka droždí
- 200 ml vlažného mléka
- 1 kostička cukru
- 80 g medu
- 2 vejce
- sůl
- 500 g polohrubé mouky
- 125 g másla
- 50 g rozinek
- 2 lžíce rumu
- 150 g loupaných mandlí
- moučkový cukr na pocukrování
Postup Bábovka s mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, vlažného mléka, kostky cukru, medu a trošky soli necháme vzejít kvásek.
Na směs prosejeme mouku a promícháme.
Přidáme vločky másla a hněteme, až budeme mít vláčné těsto (bude dělat bubliny, nelepí se na stěny ani na vařečku). Těsto poprášíme moukou a necháme v teple, přikryté, kynout půl hodiny.
Rozinky pokapeme rumem, nebo je do něj přes noc namočíme.
Vymažeme formu na bábovku a na dno poklademe mandličky do každé prohlubně jednu.
Do vykynutého těsta vmícháme rozinky a dáme do formy, kde ještě necháme půl hodiny kynout.
Troubu necháme předehřát na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Bábovku pečeme pomalu cca 50-60 minut.
Po dopečení necháme ještě 5 minut dojít v troubě, následně vyklopíme a před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.