Bábovka s hruškou a kakaem

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
250 g krupicového cukru
1 kypřící prášek do pečiva
2 vejce
200 ml polotučného mléka
80 g másla (Hery)
3 větší zralé hrušky
4 kostičky nastrouhané čokolády
1 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na kostičky.

  2. Dobře vychlazenou čokoládu nastrouháme na hrubé nudličky. Rozehřejeme opatrně máslo.

  3. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  4. Mouku s práškem do pečiva a kakaem prosijeme do mísy, přidáme cukr a promícháme.

  5. Do odměřeného mléka přidáme vejce, rozšleháme a vlijeme do připravené moučné směsi.

  6. Těsto dobře promícháme, přidáme nejprve strouhanou čokoládu, rozpuštěné vychladlé máslo a na konec nakrájené hrušky.

  7. Těsto vlijeme do připravené formy, povrch uhladíme a vložíme do předehřáté trouby.

  8. Bábovku pečeme při 170°C asi 60 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!