Babiččina fazolačka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kg uzených žeber
1 balení bílé fazole velké nebo malé
cca 15 kuliček nového koření
5 bobkových listů
10 kuliček celého pepře
sůl
2 stroužky česneku
cca 8 brambor
1 smetana 12%
hladká mouka s vodou na zahuštění
voda cca 5 litrů
1 PL octa

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého opravdu velkého hrnce dáme vařit žebra, fazole (předem namočené fazole pokud dáváte velké, pokud malé nenamáčíme), koření, osolíme a vaříme dokud nebudou fazole a žebra měkké cca 1,5 hodiny.

  2. Maso vyndáme, obereme od kostí a vložíme zpět. Brambory oloupeme a nakrájíme na malinké kostky. Přidáme brambory do polévky a doředíme vodou dle potřeby. Přivedeme k varu, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.

  3. Převaříme cca 10 minut tak, aby se dovařily brambory a vše bylo měkké. Ochutíme octem, polévky by měla být lehce nakyslá. Odstavíme z ohně a přimícháme smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!