Australský bramborový chléb Damper

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g mouky (trochu mouky si odebereme na posyp)
4 zarovnané lžičky prášku do pečiva
1 lžička soli
1 lžíce cukru
1 lžička drceného kmínu
30 g másla
300 g nastrouhaných uvařených moučných brambor
250 ml podmáslí
50 ml vody
150 g nakrájeného uzeného masa

Postup přípravy receptu

  1. Přesejeme suché přísady do větší mísy. Vetřeme máslo podobně jako na drobenku, pak uděláme uprostřed důlek, přidáme nastrouhané brambory, pokrájené uvařené a vychladlé uzené maso, podmáslí a tolik vody, abychom po zamíchání měli nakonec měkké lepkavé těsto. Těsto přendáme na moukou mírně posypaný vál a vyhněteme do hladkého těsta do tvaru koule nebo klasického bochníku.

  2. Vytvarujeme bochník asi 17 cm v průměru a přendáme jej na pomaštěný pečící papír na plechu. Ostrým nožem nakrojíme na povrchu asi 1 cm hluboko kříž. Celý chléb pomažeme trochou podmáslí a mírně posypeme moukou.

  3. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 220°C a pečeme cca 35 -40 min. Chleba zní dutě, když na něj zespodu ťukneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!