Asijské pikantní kuřecí nudličky.

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehení nebo prsní řízky
1 cibuli
1 mrkev
1 stroužek česneku
1 pak choi
3 plátky čerstvého zázvoru
1 lžička solamylu
2 lžíce oleje sezamový nebo řepkový
Na marinádu (PL = polévková lžíce)
2 PL rybí omáčky
2 PL sojové omáčky,
2 PL rýžového octa,
1 PL třtinového cukru,
1/2 lžičky sriracha,
špetku sečuánského (nebo černého) pepře
podle chuti chilli čerstvou, sušenou nebo olej.
na dochucení 1 PL ústřicové (nebo rybí) omáčky
K podávání zelenou nať cibulky a koriandr.

Postup přípravy receptu

  1. Předem uděláme marinádu a maso nakrájené na nudličky dáme marinovat nejméně na 30 minut, pak maso vyndáme a necháme na sítku okapat. Marinádu necháme na podlití.

  2. Nakrájíme cibuli a mrkev na nudličky, česnek a zázvor nadrobno. Pak choi rozebereme na listy, důkladně omyjeme a oschlé pokrájíme na drobné nudličky zvlášť bílou a zvlášť zelenou část.

  3. Rozpálíme pánev, dáme olej a zprudka opečeme postupně maso. Opečené maso vyndáme a na pánev dáme restovat cibuli a mrkev. Restujeme asi 2 minuty, přidáme česnek a zázvor, vrátíme maso a přidáme bílou část pak choi. Opět restujeme asi 2 minuty a přidáme zelenou část pak choi. Promícháme a zalijeme marinádou, do které jsme rozmíchali lžičku solamylu. Zředíme 50-100 ml vody, krátce povaříme a dle potřeby dochutíme rybí nebo ústřicovou omáčkou a chilli papričkou. Podáváme s rýží nebo širokými rýžovými nudlemi s se zelenou cibulkou a koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!