Asijské knedlíčky plněné masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Těsto na knedlíčky:
hladká mouka
kukuřičný škrob
Náplň:
mletá vepřová plec
jarní cibulka
zázvor
česnek
Omáčka:
sójová omáčka
chilli papričky
sezamová semínka
cukr
ocet
koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Kukuřičný škrob a hladkou mouku (půl na půl) osolíme, zalijeme vařící vodou a vypracujeme hladké těsto. Z něj uděláme malé kuličky a následně vyválíme tenké placičky.

  2. Placičky naplníme směsí z mletého masa, nasekaného zázvoru, česneku a jarní cibulky. Placičky přehneme a spojíme.

  3. Na větší pánvi rozpálíme olej (dáváme jen trošku, aby bylo pokryté dno) a vyskládáme do ní knedlíčky. Opečeme tak dvě minuty z jedné strany, pak otočíme, zase opečeme. Do pánve následně vlijeme asi dvě deci vody a přikryjeme pokličkou. Dusíme, dokud se voda neodpaří (bude to maximálně do deseti minut).

  4. Knedlíčky servírujeme s jednoduchou omáčkou - opečené nasekané čili papričky, sójová omáčka, ocet, cukr, voda, sezamové semínko. Posypeme čerstvým koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!