15 minutové kuřecí kari

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa nebo vykostěná stehna
1 lžíce oleje
2 lžíce červené kari pasty
1 lžička drceného římského kmínu
1 lžička koření garam masala
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
1 malá cuketa
2 hrsti lusků cukrového hrášku
1/2 červené papriky
1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
1-2 lžičky rybí omáčky
šťáva z 1/2 limetky
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Příprava kari netrvá déle než 15 minut. Maso nakrájíme na větší kostky. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a maso necháme opéct ze všech stran. Pak do pánve přidáme římský kmín, garam masala a kari pastu. Promícháme, až se pasta rozpustí, tak zalijeme kokosovým mlékem, přidáme všechnu pokrájenou zeleninu, jen lusky necháme celé a zastříkneme limetovou šťávou.

  2. Vaříme na mírném ohni, až se tekutina v pánvi zredukuje na hustší omáčku. Přimícháme lžičku rybí omáčky. Ochutnáme a zdá-li se nám kari málo slané, přidáme ještě lžičku rybí omáčky. Porce na talíři posypeme čerstvým koriandrem. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!