Živáňský vepřový závitek
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 8 plátků vepřové kýty (cca po 150g)
- 6 PL kečupu
- 3 PL hladké mouky
- 3 PL másla
- 0,1 l vody
- 1 kostka hovězího bujónu
- sůl
- pepř
- Náplň.
- 8 plátků šunky
- 1 větší mrkev
- 1/4 celeru
- 1 cibule
- 2 vejce
Postup Živáňský vepřový závitek
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme náplň. Očistěnou mrkev a celer nastrouháme na jemné nudličky, cibuli a šunku nakrájíme nadrobno, mírně osolíme, opepříme a podusíme. Pak přidáme vejce a podusíme, dokud vejce neztuhnou.
Omyté a osušené vepřové plátky z obou stran lehce naklepeme a na krajích nařízneme. Mírně osolíme a opepříme.
Poklademe nádivkou, plátky přeložíme, sklepneme k sobě a sepneme párátkem.
Obalíme v mouce.
V kameninové nádobě na sporáku rozpustíme máslo a závitky krátce ze všech stran orestujeme.
Přidáme kečup, vodu a rozdrobený bujón. Opatrně, ale důkladně promícháme.
Zakryjeme poklicí, vložíme do PH a vaříme na I.stupni 6-7 hod, nebo na II.stupni 4-5hod.