Živáňský vepřový závitek

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

8 plátků vepřové kýty (cca po 150g)
6 PL kečupu
3 PL hladké mouky
3 PL másla
0,1 l vody
1 kostka hovězího bujónu
sůl
pepř
Náplň.
8 plátků šunky
1 větší mrkev
1/4 celeru
1 cibule
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme náplň. Očistěnou mrkev a celer nastrouháme na jemné nudličky, cibuli a šunku nakrájíme nadrobno, mírně osolíme, opepříme a podusíme. Pak přidáme vejce a podusíme, dokud vejce neztuhnou.

  2. Omyté a osušené vepřové plátky z obou stran lehce naklepeme a na krajích nařízneme. Mírně osolíme a opepříme.

  3. Poklademe nádivkou, plátky přeložíme, sklepneme k sobě a sepneme párátkem.

  4. Obalíme v mouce.

  5. V kameninové nádobě na sporáku rozpustíme máslo a závitky krátce ze všech stran orestujeme.

  6. Přidáme kečup, vodu a rozdrobený bujón. Opatrně, ale důkladně promícháme.

  7. Zakryjeme poklicí, vložíme do PH a vaříme na I.stupni 6-7 hod, nebo na II.stupni 4-5hod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!