Žerbó řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
450 g polohrubé mouky
300 g másla
2 lžíce moučkového cukru
20 g droždí
1/2 prášku do pečiva
3 lžíce mléka
1 vejce
1 žloutek
rybízový džem
150 g mletých ořechů
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy v míse smícháme se 150 g moučkového cukru a vanilkovým cukrem.

  2. Na válu smícháme mouku, máslo, 2 lžíce cukru, prášek do pečiva, rozdrobené droždí, vejse, žloutek a mléko. Dobře zpracujeme a necháme 2hodiny odpočinout v chladu.

  3. Těsto rozdělíme na tři díly. Z každého postupně vyválíme plát podle velikosti plechu.

  4. První plát přeneseme pomocí válečku na plech, pomažeme džemem a posypeme polovinou ořechové směsi, přikryjeme druhým plátek a postup opakujeme. Navrch překryjeme třetím plátem a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

  5. Po upečení necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou. Krájíme na malé kousky. Dobrou chuť:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy