Žerbó řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 450 g polohrubé mouky
- 300 g másla
- 2 lžíce moučkového cukru
- 20 g droždí
- 1/2 prášku do pečiva
- 3 lžíce mléka
- 1 vejce
- 1 žloutek
- rybízový džem
- 150 g mletých ořechů
- 150 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- čokoládová poleva
Postup Žerbó řezy
Postup přípravy receptu
-
Ořechy v míse smícháme se 150 g moučkového cukru a vanilkovým cukrem.
Na válu smícháme mouku, máslo, 2 lžíce cukru, prášek do pečiva, rozdrobené droždí, vejse, žloutek a mléko. Dobře zpracujeme a necháme 2hodiny odpočinout v chladu.
Těsto rozdělíme na tři díly. Z každého postupně vyválíme plát podle velikosti plechu.
První plát přeneseme pomocí válečku na plech, pomažeme džemem a posypeme polovinou ořechové směsi, přikryjeme druhým plátek a postup opakujeme. Navrch překryjeme třetím plátem a upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Po upečení necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou. Krájíme na malé kousky. Dobrou chuť:-)