Žemlovka se slaninou

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 menší cibule
3 stroužky česneku
1 bageta
6 plátků anglické slaniny
400 g baby špenátu (lze použít i protlak)
1,5 hrnku mléka
1/2 hrnku zakysané smetany
5 lžic majonézy
sůl
pepř
100 g tvrdého sýra
máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 180°C. Cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Zapékací formu vymažeme máslem.

  2. Část bagety rozkrájíme na kostičky a dáme do pekáčku na chvíli péct.

  3. Slaninu nakrájíme na větší kusy. Do pekáčku s bagetou přidáme cibuli, česnek a slaninu.

  4. Ve větší míse prošleháme mléko, smetanu, majonézu, sůl a pepř.

  5. Směs a opláchnuté lístky čerstvého špenátu (nebo protlak) dáme do zapékací mísy vyložené plátky bagety spolu se směsí opečených bagetových kostiček, cibulé, česneku a slaniny. Na závěr nastrouháme sýr a posypeme jím směs v zapékací misce.

  6. Pečeme 5-10 minut.

  7. Takto vzniklou žemlovku můžeme ještě posypat sýrem (to mi přišlo už zbytečné:)).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!