Žemlovka s tvarohem, jablky, banánem a skořicí

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 malá veka (nebo 6 rohlíků)
2 menší banány
máslo
cukr moučka
citronová štáva (nemusí být)
mléko
vejce
2-3 jablka
1 tvaroh
strouhanka
skořice mletá
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Veku nebo rohlíky nakrájíme na plátky, ty namočíme do mléka. Naskládáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy.

  2. Na to dáme tvarohovou náplň: Tvaroh, vanilkový cukr, vejce a trošku cukru moučka - všechno ušleháme na nejnižší stupeň.

  3. Na jednu půlku poklademe kolečka banánů a na druhou půlku dáme nastrouhaná jablíčka, pocukrujeme a dáme skořici, překryjeme druhou polovinu rohlíků a zapečeme dozlatova. Po chvilce vyndáme a dáme sníh ze dvou bílků a dopečeme, už nepřikrýváme.

  4. Pečeme na 180°C asi 40 minut.

  5. Nebo můžete na namočené rohlíky dát banány, na banány tvaroh a na tvaroh nastrouhat jablíčka. Můžeme pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!