Zemiaky pečené - podľa Renaty

Recepty, Ostatní

Suroviny

15 ks středně velkých brambor
100 g prorostlé slaniny (Oravské)
200 g mírně pikantní klobásy
2 ks střední cibule
1/8 másla
kyselé mléko (dle spotřeby jednotlivců)
chléb (dle spotřeby jednotlivců)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Umyté zemiaky dáme piecť v šupke do vyhriatej trúby na 30 minút pri cca 200°C, ja som použil FlavorWave Turbo.

  2. Za ten čas spravíme s cibule šalát v sladko-kyslom náleve s olivovým olejom.

  3. Nakrájame na kolečka klobásu, slaninu na prúžky, a naporcujeme chleba.

  4. Konzumácia prebieha tak, že rozpučený zemiak natrieme maslom, posypeme si soľou a zajedáme chlebom s klobásou, slaninou a cibulovým šalátom. Kto sa nebojí zapíja kyslým mliekom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!