Želvičky z mletého masa

Recepty, Mleté maso

Suroviny

0,5 kg mletého masa mix
200 g dlouhých pásků anglické slaniny
česnek
majoránka
1 vajíčko
sůl
pepř
libovolné oblíbené koření do mletých mas
může být i 1/2 cibule
strouhanka na zahuštění
několik nožek dietních párků podle množství vyrobených želviček.

Postup přípravy receptu

  1. Sekanou si připravíme, jak jsme zvyklí.

  2. Vytvoříme si tělíčka želviček, velikost asi jako dlaň, ale můžou být i menší.

  3. Dlouhé pásky anglické slaniny si podle potřeby podélně rozkrojíme a splétáme, jako košík na prkénku-(zručnější můžou přímo na tělíčku). Pomocí obracečky spletenou anglickou slaninu přeneseme na tělíčko a konce zasuneme dospodu. Rukama přitlačíme, uhladíme.

  4. Dietní párky si odkrojíme asi 3 cm tak, aby hlava a nožky měly na koncích kulatou část párku.

  5. Konce u tlapek nakrojíme, aby vypadaly, jako nožky, hlavu necháme vcelku a ocásek taky.

  6. Tak upravené želvičky můžeme grilovat na ohni, nebo upéct dorůžova v troubě, podlité malým množstvím vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!