Zelný koláč

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 balení listového těsta
20 dkg uzeného bůčku
15 dkg uzeného špeku
15 dkg uzené slaniny -plátky
1 sáček /sklenice kysaného zelí
15 dkg sýru - druh dle chuti (eidam, gouda, niva)
1 velká cibule
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme dle velikosti formy nebo pekáče. Ideální je plech na pizzu Ø 33 cm. Dle tvaru a velikosti formy si připravíme pečící papír.

  2. Uzený špek si nakrájíme na kostičky a uzený bůček na nudličky.

  3. Do pánve si dáme vyškvařit špek a přidáme na hrubší proužky nakrájenou cibuli a nudličky uzeného boku. Zlehka necháme povolit chutě.

  4. Na listové těsto ve formě poklademe tenké plátky uzené slaniny. Na ně navrstvíme kysané zelí, ze kterého jsme předtím vymačkali šťávu, opepříme a posypeme celým kmínem. Na rozprostřené zelí rovnoměrně nasypeme opečenou směs špeku, bůčku a cibule. Lehce přimáčkneme a posypeme bohatě sýrem dle naší chuti.

  5. Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!