Zelný guláš s klobásou - Tulácký guláš

Recepty, Omáčky

Suroviny

200 g klobásy dle chuti: ostravská, papriková, maďarská...
200 g cibule
200 g kysaného zelí
sádlo nebo olej
2 lžičky mleté papriky sladké nebo pálivé
2 stroužky česneku
sůl a pepř dle chuti
voda - cca 2 dl

Postup přípravy receptu

  1. Na menším množství sádla nebo oleje orestujeme cibuli s pokrájenou klobásou.

  2. Ke konci restování přidáme zpěnit papriku a na plátky pokrájený česnek, zalijeme vodou, přidáme okapané zelí, promícháme a necháme podusit do změknutí zelí asi 10-15 minut, dochutíme solí a pepřem.

  3. Vody moc nedáváme, má vzniknout spíš takový sos z orestované cibule.

  4. Pokud jsme omáčkoví, můžeme jí dát trochu více a guláš pak zahustit rozdrobenou střídkou chleba. Zjemnit můžeme i smetanou zakysanou nebo sladkou.

  5. Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!