Zelník na plechu

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
500 g kysaného zelí
3 vejce
4-5 lžic polohrubé mouky
200 g uzeného masa
5-10 stroužků česneku
1 lžíce majoránky
1 lžička drceného kmínu
čerstvá petrželka
pažitka
sůl
pepř
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Vymačkáme z nich šťávu, stejně jako z kysaného zelí a smícháme dohromady. Přidáme hrubě nastrouhané uzené maso, vejce, mouku, strouhaný česnek, kmín, zelené bylinky, osolíme, opepříme a nakonec vsypeme promnutou majoránku. Plech nebo pekáček vytřeme sádlem, rozetřeme na něj bramborovou hmotu, povrch uhladíme a potřeme rozehřátým sádlem. Pečeme při 180-200°C asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!