Zelník na plechu
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 500 g kysaného zelí
- 3 vejce
- 4-5 lžic polohrubé mouky
- 200 g uzeného masa
- 5-10 stroužků česneku
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžička drceného kmínu
- čerstvá petrželka
- pažitka
- sůl
- pepř
- sádlo
Postup Zelník na plechu
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Vymačkáme z nich šťávu, stejně jako z kysaného zelí a smícháme dohromady. Přidáme hrubě nastrouhané uzené maso, vejce, mouku, strouhaný česnek, kmín, zelené bylinky, osolíme, opepříme a nakonec vsypeme promnutou majoránku. Plech nebo pekáček vytřeme sádlem, rozetřeme na něj bramborovou hmotu, povrch uhladíme a potřeme rozehřátým sádlem. Pečeme při 180-200°C asi 40 minut.