Zelné knedlíky s paprikovou omáčkou a klobáskami

Recepty, Ostatní

Suroviny

Knedlíky:
500 g hrubé mouky
200 ml mléka
1/2 kostky droždí
špetka soli
1 vejce
150 g kysaného dobře vymačkaného zelí
Omáčka:
olej
cibule
1 lžička mleté sladké papriky
rajský protlak
1/2 velké červené papriky
trochu hladké mouky
vývar
chilli
sůl
případně cukr
šunkové klobásy
100 g kysaného dobře vymačkaného zelí

Postup přípravy receptu

  1. Do běžného kynutého těsta na knedlíky zapracujeme vymačkané a drobně pokrájené zelí. Necháme kynout, těsto trochu zřídne, budeme muset přidat ještě mouku. Já jsem si těsto nechala udělat v pekárně.

  2. Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli do světle růžova, zasypeme moukou, osmahneme, přidáme mletou papriku a hned zalijeme vývarem. Uvedeme do varu, přidáme protlak, na drobné kousky nakrájenou papriku a dochutíme solí, chilli a cukrem. Provaříme asi 20 minut.

  3. Dvojhubky nakrojíme jako na opékání a opečeme dokřupava na pánvi.

  4. Vymačkané zelí opražíme na tuku dočervena.

  5. Vykynuté těsto zformujeme do knedlíků a uvaříme podle zvyklostí, já vařím v páře.

  6. Knedlíky podáváme nakrájené na kolečka s omáčkou a klobáskami a ozdobíme smaženými nudličkami zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!