Zelné knedlíky s paprikovou omáčkou a klobáskami
Recepty, OstatníSuroviny
- Knedlíky:
- 500 g hrubé mouky
- 200 ml mléka
- 1/2 kostky droždí
- špetka soli
- 1 vejce
- 150 g kysaného dobře vymačkaného zelí
- Omáčka:
- olej
- cibule
- 1 lžička mleté sladké papriky
- rajský protlak
- 1/2 velké červené papriky
- trochu hladké mouky
- vývar
- chilli
- sůl
- případně cukr
- šunkové klobásy
- 100 g kysaného dobře vymačkaného zelí
Postup Zelné knedlíky s paprikovou omáčkou a klobáskami
Postup přípravy receptu
-
Do běžného kynutého těsta na knedlíky zapracujeme vymačkané a drobně pokrájené zelí. Necháme kynout, těsto trochu zřídne, budeme muset přidat ještě mouku. Já jsem si těsto nechala udělat v pekárně.
Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli do světle růžova, zasypeme moukou, osmahneme, přidáme mletou papriku a hned zalijeme vývarem. Uvedeme do varu, přidáme protlak, na drobné kousky nakrájenou papriku a dochutíme solí, chilli a cukrem. Provaříme asi 20 minut.
Dvojhubky nakrojíme jako na opékání a opečeme dokřupava na pánvi.
Vymačkané zelí opražíme na tuku dočervena.
Vykynuté těsto zformujeme do knedlíků a uvaříme podle zvyklostí, já vařím v páře.
Knedlíky podáváme nakrájené na kolečka s omáčkou a klobáskami a ozdobíme smaženými nudličkami zelí.