Zelné karbanátky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- Suroviny:
- Na polovinu hlávkového zelí použijeme
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- slanina 20-30 dkg (může být i měkký salám)
- cibuli 1 menší
- strouhanku (podle potřeby, aby držely karbanátky tvar)
- česnek 2-3 stroužky
- může být i petrželka
Postup Zelné karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Hlávkové zelí nakrájíme na drobnější nudličky, chvilku podusíme do poloměkka.
Slaninu si nakrájíme na menší kostičky a cibulku nakrájíme nadrobno.
Česnek utřeme a všechny ingredience smícháme dohromady (strouhanka na zpevnění).
Směs dochutíme solí a pepřem a tvarujeme placky, které vkládáme do rozpáleného oleje a do zlatova smažíme.