Zelné karbanátky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Suroviny:
Na polovinu hlávkového zelí použijeme
2 vejce
sůl
pepř
slanina 20-30 dkg (může být i měkký salám)
cibuli 1 menší
strouhanku (podle potřeby, aby držely karbanátky tvar)
česnek 2-3 stroužky
může být i petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zelí nakrájíme na drobnější nudličky, chvilku podusíme do poloměkka.

  2. Slaninu si nakrájíme na menší kostičky a cibulku nakrájíme nadrobno.

  3. Česnek utřeme a všechny ingredience smícháme dohromady (strouhanka na zpevnění).

  4. Směs dochutíme solí a pepřem a tvarujeme placky, které vkládáme do rozpáleného oleje a do zlatova smažíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!