Zelňáky z kysaného zelí se sýrem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

350 g okapaného kysaného zelí
100 g uzeného sýru nebo Goudy...
50 g sušené šunky nebo dobře vyuzené slaniny
1 stroužek česneku
2 vejce
3 lžíce smetany ke šlehání nebo na vaření
3 lžíce polohrubé mouky, cca 70 gramů
sůl
pepř mletý
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Okapané zelí pokrájíme na kratší kousky, šunku nebo slaninu na drobno, sýr s česnekem nastrouháme na jemno. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, smetanu, dle chuti osolíme a opepříme a dobře promícháme. Přisypeme mouku dle potřeby, abychom vytvořili směs, která bude kompaktní a bude držet pohromadě při smažení.

  2. V nepřilnavé pánvi s troškou rozpáleného oleje smažíme malé placičky, které připravíme tak, že z připravené směsi odebíráme lžící hromádky, které na pánvi zploštíme na placičky. Smažíme z obou stran dozlatova a dokřupava. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

  3. Placičky podáváme teplé jako hlavní chod, případně jako přílohu například k minutkám. Placičky jsou výborné i vychladlé, takže je můžeme podávat i jako chuťovku k pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!