Zelňáky z čerstvého zelí

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
3 vejce
voda
sůl
1 lžička drceného kmínu
3/4 kg krouhaného čerstvého zelí
kypřící prášek do pečiva
olivový olej (na smažení)

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vajec a vody připravíme řidší těsto, osolíme a přidáme kmín.

  2. Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta.

  3. Před smažením vmícháme kypřící prášek do pečiva.

  4. Naběračkou tvoříme placky na větší pánev a smažíme z obou stran na olivovém oleji do růžova (na titanové pánvi stačí jen kápnout olej pod placky). Na zapití je výtečné acido, podmáslí nebo kefír.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!