Zelnáčky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

300 g tmavé žitné mouky
150 g pšeničné mouky tmavé
2 lžičky soli
kmín
pepř
1 cibule
300 g kysaného zelí
100 g anglické slaniny
250 - 300 ml vody
20 g droždí
špetka cukru
olej cca 1 dcl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme do zlatova na drobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou slaninu, osmahneme a přidáme zelí, opepříme a pět minut restujeme.

  2. Do ohřáte vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr a trochu mouky a necháme nakynout.

  3. Do mísy nasypeme mouku, sůl, kmín a přidáme nakynuté droždí. Dobře zamícháme, poté přidáme zelí a zapracujeme ho do těsta. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.

  4. Když těsto vykyne tak si ho rozdělíme na menší části, které vytvarujeme dle vlastní fantazie. Pokropíme vodou a posypeme buď kmínem nebo jinými semínky a dáme péct do vyhřáté trouby cca 15 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!