Zelňačka z červeného zelí

Recepty, Polévky

Suroviny

3 velké cibule
4 klobásy nejlépe valašské
0,5 - 1 kg brambor (dle chuti)
1 kg kysaného červeného zelí i s nálevem (nejlépe méně kyselého)
2 ks kysané smetany
1/2 palice česneku
1,5 lžíce sladké papriky
2 lžíce sádla
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a klobásy nakrájené na 1cm, opečeme přímo v hrnci.

  2. Přidáme sul, kmín, pepř a papriku.

  3. Promícháme a hned přidáme brambory nakrájené na 1,5 cm kostky (já nechám za stálého míchání trochu brambory opéct, ale pozor na zhořknutí papriky). Pak zalijeme vodou. Vaříme až jsou brambory polotvrdé a pak přidáme zelí i s nálevem a vaříme dokud nejsou brambory měkké.

  4. Dochutíme dle libosti. Já většinou přidávám ocet.

  5. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a hned odstavit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!