Zelňačka s klobásou

Recepty, Polévky

Suroviny

Připravíme si: 
bobkový list 
kmín
8 kuliček celý černý pepř
sůl
1 ks cibule (větší)
2 ks klobása
2 ks brambory
sladká paprika (mletá)
2 l voda
500 g kyselé zelí
podle potřeby:
hladká mouka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme. Zelí překrájíme.

  2. Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem a překrájené zelí také odděleně s bobkovým listem a pepřem. Zelí vaříme asi 30 minut.

  3. Mezitím si na másle opečeme na kostičky klobásu. Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Do té přelijeme celý obsah hrnce se zelím - necedíme a přidáme uvařené brambory. Chvilku povaříme a máme hotovo.

  4. Zelňačka s klobásou můžeme zjemnit kysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!