Zelňačka s červenou řepou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 větší bulva červené řepy
200 g kysaného zelí
1 cibule
1 bobkový list
4-5 sušených švestek
2-3 lžíce povidel
3 stroužky česneku
1 lžíce másla
sůl
pepř podle chuti
sojová omáčka na dochucení cca 1 lžička
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Kysané zelí překrájíme na drobnější kousky.

  2. Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle dozlatova. Přidáme zelí a opět mírně orestujeme. Po chvíli přidáme červenou řepu, promícháme a zalijeme cca 1 a 1/2 litrem vody. Povaříme nejlépe v tlakovém hrnci cca 10 minut.

  3. Pak část polévky přelijeme do druhé nádoby a polévku v hrnci, kde se vařila promixujeme tyčovým mixérem.

  4. Polévku z druhé nádoby přidáme do rozmixované směsi. Přidáme sušené švestky, bobkový list, povidla a prolisovaný česnek. Vaříme, dokud se povidla nerozvaří.

  5. Nakonec zakápneme sojovou omáčkou, nejlépe Tamari, ale pokud ji nemáme, vystačíme si s klasickou sojovkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!