Zelí s rýží a zeleninou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

olej
cibule
pórek
česnek
kousek lilku
kousek cukety
sůl
grilovací koření (nebo ďábelské, na čínu - jaké máte rádi)
sojová omáčka
kysané zelí
rýže
bílý jogurt
paprika sladká

Postup přípravy receptu

  1. Podusíme zelí a uvaříme rýži, jak jsme zvyklí. Na oleji osmahneme cibuli, pórek a rozvoníme česnek. Přidáme kostky z cukety a lilku, orestujeme, okořeníme a podusíme do změknutí.

  2. Pak zakápneme sojovou omáčkou, prohřejeme, přidáme zelí, necháme probublat, vmícháme rýži a vše stále přihříváme. V jogurtu rozmícháme trochu sladké papriky, přimícháme k ostatnímu a ještě krátce povaříme.

  3. Nebo si to přendáme do zapékací misky, paprikou posypeme, jogurtem jenom potřeme a dáme zapéct. Místo jogurtu může dobře posloužit také zakysanka, samozřejmě. A místo cukety a lilku snad i uzené tofu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!