Zeleninový závin s Hermelínem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 balíček listového těsta
250 g mražené zeleniny (mrkev s hráškem)
máslo na pánev
5 žampionů
3 hrsti vlašských ořechů
1 cibule
5 stroužků česneku
2 Hermelíny
strouhaný sýr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mraženou zeleninu orestujeme na pánvi s máslem, žampiony nakrájíme na plátky a přidáme na pánev k zelenině a osolíme.

  2. Restujeme téměř doměkka, před koncem přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, kterou necháme jen zesklovatět, přidáme utřený česnek a odstavíme z plotny.

  3. Listové těsto rozdělíme na dvě půlky a vyválíme dva pláty, které posypeme nasekanými ořechy, na ně položíme Hermelín, který jsme podélně a příčně rozkrojili, takže jsme získali z jednoho 4 půlkolečka a posypeme orestovanou zeleninou.

  4. Oba záviny stočíme, konce stiskneme a dáme na plech.

  5. Pečeme při 180°C asi 20 min.

  6. Před dopečením posypeme stouhaným sýrem a ozdobíme ořechy, dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!