Zeleninový závin s Hermelínem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 1 balíček listového těsta
- 250 g mražené zeleniny (mrkev s hráškem)
- máslo na pánev
- 5 žampionů
- 3 hrsti vlašských ořechů
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 Hermelíny
- strouhaný sýr
- sůl
Postup Zeleninový závin s Hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Mraženou zeleninu orestujeme na pánvi s máslem, žampiony nakrájíme na plátky a přidáme na pánev k zelenině a osolíme.
Restujeme téměř doměkka, před koncem přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, kterou necháme jen zesklovatět, přidáme utřený česnek a odstavíme z plotny.
Listové těsto rozdělíme na dvě půlky a vyválíme dva pláty, které posypeme nasekanými ořechy, na ně položíme Hermelín, který jsme podélně a příčně rozkrojili, takže jsme získali z jednoho 4 půlkolečka a posypeme orestovanou zeleninou.
Oba záviny stočíme, konce stiskneme a dáme na plech.
Pečeme při 180°C asi 20 min.
Před dopečením posypeme stouhaným sýrem a ozdobíme ořechy, dopečeme.