Zeleninový džuveč od babičky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1/4 hrnku rýže
2 dcl studené vody
1/2 dcl olivového oleje
sůl dle potřeby
pepř dle potřeby
koření Orientální směs
5 ks větších rajčat
1 malá cibule
pórek
žlutá paprika
červená paprika
fazolové lusky
kukuřice
hrášek
lilek
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu podusit s kouskem masoxu. Trochu podlít a dát do ní trochu protlaku. Na dno zapékacího pekáčku dáme asi 5 mm silně nakrájená rajčata po celém dnu. Posolit a popepřit.

  2. Na ně dáme 1/2 dušené zeleniny a opět na ní nakrájená osolená a opepřená rajčata. Na toto všechno rozprostřeme tu syrovou rýži a na ní dáme zbylou udušenou zeleninu a na to ještě na tenko nakrájená rajčata.

  3. Na to vše nalijeme 1/2 dcl vody. Nakonec opět opepřit a osolit rajské. Pevně zakrýt alobalem nebo pokličkou.

  4. Pečeme 1/2 hodiny nebo dle potřeby aby byla rýže měkká.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!