Zeleninové kari

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

5 brambor
4 mrkve
1 petržel
olej
1 cibulky
4 stroužky česneku
2 lžíce kari
1 l zeleninového vývaru
3 hrsti červené čočky
1 hrst nasekané petrželky
bílý jogurt
libanonský chleb nebo pita chléb

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuľku, pridáme prelisovaný cesnak, zemiaky narezané na kocky, mrkvu a petržlen narezané na kolieska a restujeme, kým zelenina nie je osmažená do zlata.

  2. Pridáme kari a restujeme ešte chvíľu.

  3. Pridáme vývar, prisypeme šošovicu a podusíme cca 15-20 min. Voda sa odparí a zeleninová zmes zhustne.

  4. Na tanieri dochutíme 2 lyžicami jogurtu, podávame s libanonským alebo pita chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!