Zeleninové fazole

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu
1 cibule
1 menší mrkev
1 menší petržel
1cm plátek celeru
2 stroužky česneku
1-2 lžíce smetany
1/2 lžičky čili pasty
1 lžíce rajského protlaku
1 lžička octa
1/2 kostky zeleninového bujónu
sůl
pepř podle chuti
olej podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli malinko orestujeme na oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer. Chvilinku restujeme a pak podlijeme asi 1 dcl vody a přidáme zeleninový bujón. Když je zelenina téměř měkká, přidáme rajčatový protlak a fazole bez nálevu, čili pastu, nebo feferonku a necháme jen projít varem.

  2. Pak vlejeme smetanu a ocet a necháme opět projít varem. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!