Zeleninová směs s máslovou krustičkou

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 květák
1 brokolice (asi tak stejně velké)
2 mrkve
1 plechovka bílých fazolí v rajčatové omáčce
1 kostka zeleninového bujónu
2 vejce
200 g strouhaného tvrdého sýra
několik slabých plátků másla + kousek na vymazání zapékací mísy
nať z lahůdkové cibulky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Květák a brokolici rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na kolečka.

  2. Zeleninu dáme vařit do vroucí vody, ve které jsme rozpustili zeleninovou bujónovou kostku. Zvolna vaříme 3-5 minut.

  3. Potom zeleninu propláchneme studenou vodou, zcedíme, necháme okapat a přidáme fazole i s nálevem. Lehce promícháme, případně dochutíme a vsypeme do máslem vymazané zapékací mísy, nebo pekáčku.

  4. Poklademe tenkými plátky másla.

  5. Vejce rozšleháme a smícháme s nastrouhaným sýrem a rovnoměrně vlijeme na směs zeleniny a fazolí.

  6. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme asi 20 minut při 180°C. Jako přílohu můžeme podávat brambory, které posypeme nakrájenou natí z cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!