Zeleninová polévka vařená opačně

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 brokolice
2 mrkve
1/2 pórku
1 cibule
2-3 stroužky česneku
půl kedlubny
2 brambory
1/2 hrnku mraženého hrášku
1 lžíce másla
2 rovné lžíce hladké mouky
cca 1,5 l vývaru nebo vody
kmín
pepř
sůl
bylinky (petrželka, pažitka, majoránka)

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, cibuli a česnek na drobno. Rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, kmín a orestujeme pár minut. Přimícháme mouku, zarestujeme a zalijeme vývarem nebo vodou.

  2. Vše důkladně promícháme, osolíme a necháme vařit cca 10 minut. Do provařeného základu přidáme brambory, mrkev a kedlubnu. Vaříme dalších 10 minut a přidáme brokolici, pórek a hrášek.

  3. Vaříme dalších asi 8-10 minut. Polévku musíme občas promíchávat. V této fázi by měla být polévka hotová. Stačí ji dochutit bylinkami, pepřem nebo solí. Polévka, tím, že se jíška déle vaří, je velice jemná. Můžeme nakonec přidat oříšek másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!