Zeleninová krémovka s kousky cukety a žampionů

Recepty, Polévky

Suroviny

vydlabané vnitřky cukety i ze semínky
nožky žampionů
1 brambora
1 cibule
3 stroužky česneku
1 větší snítka libečku
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky drceného kmínu
plátek másla
sůl
mletý pepř
osmažené kostičky rohlíku

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme na čtvrtky nakrájenou cibuli a bramboru, přidáme všechny ostatní suroviny a zalijeme horkou vodou. Vaříme přibližně 20 minut. Pokud budeme vařit v papiňáku, od doby varu vaříme na mírném plameni 10 minut.

  2. Poté celý obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme plátkem másla a dle potřeby dochutíme solí. Hustotu krému si přizpůsobime našim zvyklostem.

  3. Na talíři posypeme osmaženým pečivem a pro barevnější efekt můžeme mírně posypat 4 barevným pepřem z mlýnku Kotányi.

  4. V závěru lze také zjemnit sladkou, nebo kysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!