Zelenina s vinnými pohankovými vločkami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

200 g pohankových vloček (klidně i lámanka apod.)
2 pórky – nakrájené na kolečka
1 kedluben – nakrájená na drobné kostky
5 ředkviček – překrojených dle velikosti na poloviny nebo třetiny
1 bílá paprika (klidně i barevné kapie) – nakrájené na nudličky
1 rajče – nakrájené na drobné kousky (vložíme do směsi až jako poslední po 4 minutách)
1/2 bílé cibule – nakrájená na větší kousky, ne úplně najemno
2 dcl červeného vína
200 ml vody
po 1 KL mletého koriandru
po 1 KL citronového pepře
po 1 KL chilli vloček
2 PL koření na grilovanou zeleninu
sůl
pepř
chilli dle chuti
petrželka
pažitka
olej
voda (na podlití zeleniny)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve smícháme vodu s vínem, okořeníme koriandrem, chilli a pepřem a silně zahřejeme – nevaříme! Vsypeme tam pohankové vločky, rozmícháme, ihned odstavíme a necháme tekutinu vsáknout.

  2. V kastrole rozpálíme olej a orestujeme zeleninu – rajče dáme až zhruba po 4 minutách (je nejměkčí), podlijeme vodou jen zhruba do třetiny množství a podusíme asi 8 minut (na skus).

  3. Zasypeme petrželkou a pažitkou, grilovacím kořením a sporák vypneme. Smícháme s pohankou a necháme odstát asi 6 minut. Dochutíme, podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!